728x90 AdSpace

 • NU RATA

  5 iun. 2018

  Pescuitul Somnului pe Dunare in prima partida dupa prohibitie 2018

  Impreuna cu Dinu am asteptat cu nerabdare ridicarea prohibitiei, stiind ca anual, dupa prohibitie, pestele pasnic se hraneste foarte bine. In special somnul. Lasand toate povestile la o parte, despre somn se stie ca cel mai bine se hraneste in lunile Mai si Iunie, drept dovada ca in fiecare an dupa prohibitie am ales sa fac prima iesire la somn si niciodata nu am gresit. De ce? E simplu...deja este vara, somnul se hraneste in mal atat noaptea cat si ziua, dar ziua mai ales cand cel mai des il gasim intre ape.
  Asa ca am hotarat sa merg pe mana monturii cu care am prins de fiecare data somn si am avut prezentari pe masura, montura despre care am mai vorbit aici. Partida am pregatit-o oarecum din timp deoarece, nemailocuind in Romania momentan (cum de altfel si iesirile mele la Dunare nu mai sunt asa dese) a trebuit sa pun totul foarte bine la punct. Aveam de ales intre mai multe locuri in care pestele se hraneste in functie de cota, ce fire sa folosec, monturi etc... Daca despre montura v-am spus mai sus, ca locatie am ales totusi Oltenita deoarece stiu foarte bine zona, are structuri, adancimi si praguri pe suprafete intinse. Mai mult este si una dintre zonele in care stiu ca Politia de Frontiera se pare ca isi face treaba din ce in ce mai bine.  Revenind la ale noastre, am pescuit cu 2 lansete (doar la buchet de rame), una pe care o dadeam in larg sa cada pe prag iar cea dea doua sub barca la montura cu pluta de grund. Am prins o zi in care pestele a mancat bine, am avut prezentari atat pe fund cat si intre ape. Pentru pescuitul somnului nu conteaza daca apa pe Dunare creste sau scade, nu conteaza variatiile cotelor. Trebuie doar sa stii ca e acolo, sa-l localizezi si nu ai cum sa nu prinzi. La partida asta nici macar nu am avut sonar la mine..e ca atunci cand mergi cu masina in aceleasi locuri si nu mai ai de ce sa folosesti gps-ul! Cu o zi inainte trecuse un prieten in zona cu sonarul si imi daduse informatii despre structuri si erau informatii la care deja ma asteptam! Pana in august cand voi reveni pe batranul fluviu, raman cu amintirile (cum zice refrenul intr-o veche piesa antica si de demult :))  pe care mi le-a oferit din nou Dunarea! Fir intins!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Pescuitul Somnului pe Dunare in prima partida dupa prohibitie 2018 Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top