Ingrediente:
cateva capatani de peste
1 caras
1 crap de 1,5 kg ardei gras verde
ceapa
ulei aromat cu rozmarin si piper sichuan
otet din vin cherry
un amestec de
piper negru si chili
boia de ardei dulce
sare grunjoasa
apa.
Complexitate: Medie
Mod de preparare:
Am taiat crapul in doua, unde se termina coastele si incepe coada apoi m-am apucat de filetat.
Am filetat partea cu coastele si am taiat la baza sirei spinarii lasand coastele, scotandu-le ulterior cu un clestisor.
Partea de la coada am filetat-o si crestat-o.
Am pus la fiert legumele si capurile de peste inclusiv acel caras ratacit, pentru zeama de baza, am potrivit desare.
Am scos legumele si bucatile de peste si le-am pasat.
Am strecurat zeama, am pus-o din nou pe foc si am adaugat uleiul aromat, boiaua dulce de ardei, condimentele, am lasat un clocot si am adagat carnea de crap filetata, am acrit si dupa 5-10 minute am adaugat o mana de leustean verde tocat si am luat de pe foc.
Lungu Angel FACEBOOK