728x90 AdSpace

 • NU RATA

  30 ian. 2016

  Zone accesibile cu masina la Dunare Partea I

  Chirnogi

  Zona Chirnogi ne ofera mai multe locuri de pescuit accesibile cu masina. Pentru a ajunge aici, trebuie sa coborati podul de la arges dinspre Oltenita spre Chirnogi iar dupa aproximativ 1.5 km, ca reper pe dreapta la un momentdat se vede o moara, iar apoi imediat in curba se face un drum la stanga. Mare atentie aici deoarece vizibilitatea este redusa in curba si trebuie sa dati prioritate! Cum ati facut stanga, mergeti inainte pana in capat, unde faceti stanga si mergeti inainte pana la prima ferma care se vede iar apoi faceti dreapta pana in ea. La prima intersectie faceti iar dreapta, mergeti pana la prima intersectie si faceti stanga, iar de aici mergeti pana in capat si faceti stanga pe dig. Mergeti pe dig pana unde se uneste cu digul principal (teoretic ocoliti padurea) iar apoi faceti dreapta. De aici mergeti inainte pana la statia de pompare de pe partea stanga (aproximativ 1 km). La statia de pompare, coborati si aveti doua variante. Varianta 1: Mergeti pe drumul din stanga, care separa cele doua canale, pana in capat iar de aici aveti o groaza de locuri de pescuit in functie de cotele Dunarii. Se poate pescuii sip e canal, stiuca si caras atunci cand este cota mai mare de 300 cm pe zona Oltenita. Varianta 2: Dupa ce coborati mergeti pe drumul din dreapta si lasati cele doua canale pe partea stanga. Problema aici este ca trebuiesc masini inalte sunt cateva sleauri care le tine padurea, iar locurile sunt foarte limitate, deoarece Dunarea a mancat malul si nu se mai poate avansa. Practic aici se poate ajunge si din Varianta 1, cand e cota scazuta sub 300 cm, de unde mergeti pana in capat iar apoi faceti dreapta maxim 7-800 de metri, dupa aceea nu se mai poate intra cu masina. Deci pe drumul din dreapta dupa ce se termina canalul, mai puteti merge maxim 500 de metri dupa care STOP.
  Bun, mai departe putem sa nu coboram in stanga la canton, si sa o tinem drept inainte pe dig aprox. 4-5 km de unde incep pante spre Dunare cu locuri de pescuit care arata cam ca in poza din stanga! Tot drumul despre care v-am povestit, incepand de la sosea si pana aici, primavara pana in prohibitie este rau, si nu se prea poate intra. Dupa prohibitive se baga lama si se poate merge lejer pe unele portiuni cu 60-70/h. Ploile scurte de vara nu afecteaza drumul, insa acelea mai lungi de 2 zile, strica drumul.


  Locul de pescuit arata cam asa:

  Mult in dreapta pozei, se poate pescui intr o zona cu pietre, la salau, duce spre confluenta Argesului cu Dunarea.                                                Cele 2 canale unde se coboara de pe dig  Oltenita-Ulmeni-Spantov

  Aici este vorba de trei zone foarte bune de pescuit care se cam leaga intre ele. Din Oltenita daca tineti drumul, drept pana in capat, ajungeti la port, iar dupa ce ati facut dreapta la port o tineti inainte pana la confluenta Argesului cu Dunarea, zona foarte buna de caras, salau si platica, mai ales somn (daca aveti barca). Alta varianta, din central orasului, se face stanga catre Calarasi. Se merge inainte pana vedeti o benzinarie pe dreapta (lukoil parca era) iar de acolo se mai merge circa 4-500 metri si se face o alee la dreapta. Mergeti pe aceasta alee pana in capat iar apoi faceti stanga. De aici mergeti aproximativ 3-400 de metri si faceti prima la dreapta, unde mergeti pana in capat, faceti stanga iar apoi dreapta si urcati pe dig. Pe dig mergeti drept inainte iar apoi se lasa pante spre Dunare, toate bune si accesibile, cu locuri de vis! Alta variant, dupa ce ati urcat digul mergeti pana se desparte digul, si o luati pe drumul din stanga. Mergeti inainte pana se uneste iar digul si ajungeti la un canton cu tevi, km422 fluviali. Aici aveti cat vedeti cu ochii in stanga si in dreapta zone foarte bune de pescuit, cu pietre pe partea dreapta daca vrei la somn si salau, sau apa adanca cu praguri in partea stanga pentru crap.Aici mai aveti si variant a doua canale sa va distrait la undita! Pana aici drumul este accesibil pe toate anotimpurile, deoarece este un drum de dale, si se poate intra cu orice auto doriti. De aici daca vreti sa mergeti inainte pe dig, nu mai sunt dale, insa digul este foarte bun si nu prea tine sleauri. Se poate merge pana in zona Spantov, trecand totodata si prin Ulmeni, unde aveti o gramade de variante de lasat spre Dunare, imposibil de evitat. La un momentad in Spantov o sa gasiti si un canal pe partea dreapta care cateodata tine stiuca si mai ales caras (noi am prins caras de fiecare data cand am mers, ne mai salva partidele esuate de pe Dunare).

  Exemplu zona Ulmeni


                                                             Canalul cu carasi de la Spantov


                                                              Exemplu zona Spantov


  Cele 3 poze de mai jos sunt de la cantonul de care am pomenit mai sus, km 422.

  Gostinu.
  Si in Giurgiu avem variante cu accesul auto, si chiar mai accesibile ca in alte zone. La iesirea din Gostinu se tine drumul face la stanga iar apoi se merge inainte pana la dig, iar apoi faceti stanga si incep coborarile pe partea dreapta. Zone foarte bune cu copaci si agataturi dar si plaja in zona.  Oinacu
  Ca sa ajungem in Oinacu, la iesirea din Gostinu, dupa ce se face stanga, se vireaza apoi prima la dreapta  si se merge inainte pana in Oinacu. Din centrul orasului se face o strada la stanga pe care nu o parasiti pana nu urcati pe dig (se mai fac drumuri la stanga dar dvs. ramaneti pe acest drum pana la dig). Pe dig se urca si se face dreapta, iar apoi incep coborarile pe partea stanga, catre Dunare.  Greaca.
  Pe zona greaca nu se mai poate ajunge cu auto la Dunare. Ultima data am incercat sa ajung anul trecut in noiembrie (2015) iar toate cele 3 cai de acces au fost inchise. Au arat drumurile si nu se mai poate trece nici macar cu 4x4.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Zone accesibile cu masina la Dunare Partea I Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top