728x90 AdSpace

 • NU RATA

  24 mai 2015

  Factori care au influenta asupra pescuitului la Dunare

  Pescuitul pe Dunare in general este influentat de mai multi factori naturali. Nu exista o ordine anume, fiecare poate aseza in orice ordine crede de cuvinta.

  Cota apei. Daca apa este crescuta, se formeaza japse in zonele inundate, gropi mai adanci fata de obicei, bun pentru pescuitul in mal. Apa scazuta in schimb, dovedeste ca pestele este in larg.

  Nivelul variatiei. Scade sau creste usor, inseamna ca e vreme de pescuit, scade rapid ori creste rapid, ne putem lua la revedere. 

  In functie de cele de mai sus intervine limpezimea, dar cand creste apa si se tulbura, nu prea mananca. Unii pescari spun ca nu exista nicio sansa sa se prinda crap pe apa tulbure. Eu personal am prins pe apa foarte tulbure, si multi altii care au si dovedit.

            Temperatura exterioara, nu pot spune neaparat ca este un factor, desi ajuta la incalzirea apei si racirea ei primavara si iarna. Totusi crapul trage si pe apa rece si pe apa calda, si cand afara e frig si cand e canicula. Presiunea. La fel este in concordanta cu cota apei, apa mare + presiune mare il ridica de pe fund si adio pescuit la crap. Directia vantului. Unii spun ca este importanta, insa poate pe lacuri, unde apa este mica. Din experienta am prins peste in special crap pe toate “directiile”. Ultimul din punctul meu de vedere dar NU cel mai important si care nu este un factor natural: Braconierii. Trebuie sa recunoastem ca si-au pus si ei amprenta la diminuarea pestilor insa nu vreau sa intru aici in detalii. Singurul aspect este acela ca nu putem da vina pe braconieri pentru o partida de pescuit esuata. Trebuie sa vedem unde am gresit noi si sa luam in calcul toti ceilalti factori NATURALI dupa care sigur vom ajunge la o concluzie reala care ne implica pe noi ci nu pe braconieri.

  Dupa ce avem toate acestea cap la cap, putem sa incepem sa vorbim despre localizare si toate cele.
  La fiecare iesire pe Dunare avem cate ceva de invatat si de fiecare data tragem cate o concluzie. Iar cei care merg de ani de zile la Dunare inteleg lucrul acesta.  Spre exemplu dupa atatia ani, personal am ajuns sa stiu ca sunt locuri cand Dunarea este crescuta, clar, nu merge deloc, insa sunt si altele care mananca foarte bine crapul chiar si cu ea crescuta.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Factori care au influenta asupra pescuitului la Dunare Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top