728x90 AdSpace

 • NU RATA

  14 mar. 2014

  Primavara in Delta

  Pentru ca unii dintre noi ne pregatim pentru prima iesire lunga pe anul acesta, si ultima pentru o pauza de doua luni din cauza prohibitiei, m-am gandit sa postez cateva informatii pentru ce trebuie sa tinem cont la "prima delta din an".

  Primavara in delta inainte de prohibitie de obicei nu este nici o diferenta intre Chilia Veche, Sulina sau Sf. Gheorghe. Mai importante sunt cele doua lucruri: cotele si temperatura apei. Acum avem la dispozitie aproape toate speciile de pesti cu mai mare preponderenta la babusca, caras si platica. Ca si nada, atentie, NU se nadeste excesiv ca vara sau toamna, pentru ca acum pestele si crapul in general vine dupa iarna si nu mananca atat de mult. Spre exemplu daca nadim masiv, riscam ca pestele sa se sature doar din nada si sa nu avem nici un rezultat pe tot parcursul partidei.

  De obicei in perioada aceasta a anului la crap, rama subtire rosie face diferenta iar montura trebuie sa fie cat mai fina. De fapt este mai mult montura pentru caras si babusca. Crapul este un accident, uneori cu o frecventa destul de ridicata, alteori parca nici nu exista. La somn, rama neagra si tiparul sunt momelile ideale pentru inceputul de primavara. Atat pentru crap cat si pentru somn, trebuie pescuit in apropierea malului, pentru ca pestele acum vine in mal pentru hrana.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Primavara in Delta Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top