Unde gasim somnul pe Dunare ?

Zonele cu apa mare, mal abrupt si curent moderat tin somn. Sunt cele mai bune locuri cand e Dunarea crescuta, apa are 12-15 grade, pe apa sunt fulgi de plopi si au fost ceva tunete afara care au dat semn somnilor sa iasa din gropi si sa se hraneasca mai in mal (la 10 m de mal sa ai un 6-8 m adancime). 
Apa e tulbure merge la buchet de rame iar daca e limpede, peste, sapun, lipitori, organe de pui sau porc, tipari sau scoici. Folositi o montura cu plumb culisant de vreo 60 gr si pescuiti la margine daca gasiti o zona cu mult namol montura sa fie una cit mai simpla un plumb culisant un opritor si un carlig numarul 1 sau 2.
Eu intotdeauna pe Dunare, am cautat mal abrupt pentru ca e clar, acolo-i apa adanca pentru crap (exemplare mari), si intotdeauna o salca cazuta in apa, ca de obicei pe acolo se afla si ceva mustaciosi, asta cel putin pentru mine este un loc ideal, unde merita sa incerci actiune cateva zile 7-8, daca vrei sa ai si rezultate(capturi notabile). 
De obicei stau in apa adanca si ies la vanatoare noaptea in apa mica! Deci, urca din bulboane catre repezisuri, sau trec raul de pe malul opus unde sunt cofte catre malul cu piatra si intinsura. Dar, atentie ca depinde de sezon! Nu mananca tot timpul in acelasi loc... Daca le gasesti locurile de odihna (coftele) si plantezi momeala in fata locului ai sanse...
  
Cum alegem locul ?

Cel mai simplu ar fi sa intrebi cunoscuti, eventual localnici dupa ce ii imbeti :)) alta varianta ar fi prezenta pomilor in apa de altfel si cea mai simpla zic eu, prezenta pragurilor, sa zicem o plaja cu apa mica urmata de un gropan, locuri cu curent puternic unde langa mal apa formeaza o "moleatza", un "rotocol".
Pestii vor sta indubitabil acolo caci este ferit de curent; prezenta stancilor, pietrelor, dalelor in apa poate fi un indiciu bun pentru peste si totodata ca acolo o sa agatam in draci; o salcie sau un dud aplecat peste apa poate fi iarasi un loc bun, umbra acestora atragand pestii pe timpuri calduroase, de asemenea dudele cazute in apa atrag pestii pe care ii putem prinde chiar folosindu-le (dudele) in carlig si rezultatele pot fi extraordinare uneori; un mal abrupt indica apa adanca si deci poate tine si peste.

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!