Am stat de vorba cu diversi pescari de Dunare, in legatura cu pescuitul Novacului, si am observat ca taberele sunt impartite. Unii dintre ei cred, si sunt convinsi ca Novacul sau Fitofagul se prind numai cu plasa. In tabara cealalta, pescarii care au prins Crap Chinezesc la lanseta mi-au impartasit nu numai dovezi, ci si explicatii. Cand apa incepe sa se incalzeasca, cam de prin mai pana in noiembrie, Novacul si Fitofagul sunt foarte activi intre ape. Un lucru foate important este ca ei se hranesc prin aspiratie.
Ca nada cei mai multi folosesc, TTX amestecat cu aditivi de usturoi si intaritor, adora atractantii puternici aromatizati. Se folosesc monturi tip “bomba” unde se fac bulgari si se pun pe arc, iar carligele raman libere, el aspira nada si odata cu asta si carligele. Pe Dunare, Novacul se prinde mai greu din cauza ca exista adancimi foarte mari si curenti, insa el sta mai mult in mal, chiar foarte in mal, unde exista apa mai statuta. El nu coboara pe substrat la montura, decat foarte rar.
Montura: Pluta de somn de 70, 80, 100/gr iar cam la 20-25 cm mai jos “bomba” cu 4 carlige (unul mai jos de momitor, iar celalalte 3 pe langa momitor). Aceasta este o monutra de suprafata care da rezultate foarte bune la Novac din barca. S-a luat si de pe mal insa trebuie cautat malul cu apa mica si statuta, cum ar fi locuri intre copaci etc..


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!