728x90 AdSpace

 • NU RATA

  Fitofag-Novac  Am stat de vorba cu diversi pescari de Dunare, in legatura cu pescuitul novacului, si am observat ca taberele sunt impartite. Unii dintre ei cred, si sunt convinsi ca novacul sau fitofagul se prind numai cu plasa. In tabara cealalta, pescarii care au prins crap chinezesc la lanseta mi-au impartasit nu numai dovezi, ci si explicatii. Cand apa incepe sa se incalzeasca, cam de prin mai pana in noiembrie, novacul si fitofagul sunt foarte activi intre ape. Un lucru foate important este ca ei se hranesc prin aspiratie.
  Ca nada cei mai multi folosesc, TTX amestecat cu aditivi de usturoi si intaritor, adora atractantii puternici aromatizati. Se folosesc monturi tip “bomba” unde se fac bulgari si se pun pe arc, iar carligele raman libere, el aspira nada si odata cu asta si carligele. Pe Dunare, novacul se prinde mai greu din cauza ca exista adancimi foarte mari si curenti, insa el sta mai mult in mal, chiar foarte in mal, unde exista apa mai statuta. El nu coboara pe substrat la montura, decat foarte rar.
  Montura: Pluta de somn de 70, 80, 100/gr iar cam la 20-25 cm mai jos “bomba” cu 4 carlige (unul mai jos de momitor, iar celalalte 3 pe langa momitor). Aceasta este o monutra de suprafata care da rezultate foarte bune la novac din barca. S-a luat si de pe mal insa trebuie cautat malul cu apa mica si statuta, cum ar fi locuri intre copaci etc..


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Fitofag-Novac Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top