15 apr. 2016

Legea este de partea noastra dar nu intentionat, ci cu ajutorul celor de la putere care nu au mai mult de 8 clase!! Cu ajutorul unor membrii ai grupului nostru de facebook am reusit sa gasim o portita, cum si noi pescarii putem pescui in prohibitie:

Ordinul privind prohibitia spune asa:
CAP. 1 -ART. 6
Prohibiţia pescuitului în scop comercial, familial şi recreativ/sportiv a scrumbiei de Dunăre se stabileşte, pe sectoare astfel:
c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6, pe o durată de 30 de zile, în perioada 13 mai - 11 iunie inclusiv;
e) în sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice (sânger, novac, cosaş) se pot reţine în vederea valorificării.
............................................................................
In concluzie, putem pescui c&r fara nicio problema pana pe data de 12  mai inclusiv.
In nicio alta lege nu este mentionat faptul ca pescuitul scrumbiei necesita scule, linii, monturi ori momeli speciale. Vine controlul...ii dai cu ordinul in cap! Important este sa nu iti gaseasca peste asupra ta!

Exact cum am zis...daca legea este aprobata de niste cretini ce sa facem? Nu avem ce, decat sa le multumim! 
Va urez fir intins!

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!