10 apr. 2016

A inceput Prohibitia..Jaf la nivel inalt!

Posted by Adrian Iordache On 18:59
Incepand de astazi intra in vigoare ordinul de prohibitie timp de 45 de zile pe apele de frontiera, si 60 de zile in restul tarii. O prohibitie gandita idioteste si aprobata de niste cretini! Minti inguste, ba chiar pana la limita extrema a retardului. In multe zone, datorita conditiilor atmosferice, pestele nu doar ca a depus icrele ci chiar au si eclozat. Incepe marea perioada a braconajului pe Dunare si rauri in general. In liniste, bine paziti de autoritati, departe de ochiul pescarului. Prohibitia la noi, de ani de zile, este cam in aceasi perioada, +- 2-3 zile. Practic doar un template care se modifica data de incepere si data la care se termina. Fara un grup de experti care sa stabileasca exact perioada de prohibitie, fara o analiza oficiala, doar niste prosti care propun iar altii aproba, si care nu au nici-o legatura cu fenomenul. Deci suntem la mana unor idioti! Cei care sustin aceasta prohibitie, inseamna ca sustin braconajul! Stiuca depune dupa cum a lasat-o Dumnezeu, in februarie, iar fraierii care dau legile ne prostesc pe noi ca depune si in mai!! NU, defapt ei nu mai vor sa mearga pescarii in prohibitia generala, la pescuit de stiuca deoarece le prind oamenii in fapt si le fac probleme. In acest caz au mai scapat de o problema. Scumbia au bagat-o in prohibitie pe sectoare fix atunci cand ajunge pe zonele acestora. Adica noi putem pescui la scrumbie oricand in an, dar nu atunci cand este pe zona. Asta inseamna prohibitia la noi in Romania, prohibitie = braconaj la nivel inalt! La bulgari spre exemplu este prohibitie cateva zile, doar in gurile de varsare a raurilor si canalelor!
Pai eu daca ma duc la pescuit in prohibitie cu 2 lansete si prind un peste la 2 zile, ma compar cu ala care retine 200 kg la plasa in cateva ore? sau care retine sute de kg la curent in cateva ore? Am sa ma duc sapt viitoare la pescuit si am sa ma leg de ...o varsa (vezi img)! Daca vine politia de frontiera, am sa le spun ca stau legat de pom si dau la crap :D. Asa va fi pe tot parcursul prohibitiei. Ceea ce vedeti in imagini este ilegal si nu exista permis pentru asa ceva. Ceea ce vedeti in aceste imagini, se intampla la 1 km de sediul politiei de frontiera Oltenita! Pai unde mai este prohibitia domnilor? Fir Intins!!

Asa este prohibitie pe Dunare:Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!