27 feb. 2016

Taxa de pescuit creste de 5 ori – TUPEU MAXIM!

Posted by Adrian Iordache On 07:29
Taxa de pescuit creste de 5 ori – TUPEU MAXIM!

Guvernul a stabilit prin Hotarare de Guvern o noua taxa de pescuit
Fabulos si total nejustificat, taxa de pescuit referitoare la pescarii sportivi/de agrement, a fost strecurata printre normele de pescuit industrial, care reprezinta o activitate comerciala. De altfel, in nota de fundamentare nici nu exista o motivatie clara a cresterii acesteia. Din acest an, taxa de pescuit recreativ/sportiv va creste de la 30 la 150 de lei. Se pare ca nu mai intereseaza pe nimeni consultarile cu asociatiile de pescari sportivi sau Federatia Romana de Pescuit Sportiv. Asadar guvernul a elaborat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură care în forma prezentată a fost avizat de către ministerele interesate şi pe care îl supune spre adoptare parlamentului. Nu au fost iertati nici copiii si nici pensionarii, acestia urmand sa plateasca 100 de lei anual. In mod ironic, se precizeaza ca doar handicapatii cu handicapuri grave mai pot pescui gratuit. Despre ANPA s-au spus multe pana acum, s-au initiat in timp destule dezbateri, generate de ameteala cu care a gestionat pescuitul recreativ/sportiv inca de la infiintare. Singurul lucru bun care s-a intamplat in toata aceasta perioada a fost ruperea monopolului AGVPS si reducerea la o unica taxa decenta pentru practicarea pescuitului pe domeniul statului. Dar intrucat si despre asta putem deja vorbi la timpul trecut, nu ne ramane decat sa constatam inutilitatea absoluta a implicarii acestui organism in relatia cu pescarii de rand si obligatia de a delega aceasta activitate recreativ/sportiva asociatiilor si/sau FRPS.
Un licar de speranta vine dinspre FRPS, presedintele acesteia dl. Stefan Popescu anuntand ca a demarat demersurile necesare contestarii si anularii acestei decizii de majorare ce priveste taxa de pescuit aplicata celor ce practica doar un pescuit recreativ/sportiv, solicitand chiar desfiintarea totala a acestei taxe. A atras atentia asupra nelegalităţii şi neconstituţionalităţii acestor taxe pentru practicarea unei activităţi sportive şi care nu are caracter comercial. Cu toate acestea, se pare ca in acest moment ANPA este singurul partener cu greutate la masa dezbaterilor cu guvernul, fiind totodata parese si initiator al acestei strambe decizii.

sursa: www.infopescar.tv

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!