6 dec. 2015

Crap romanesc cu legume, la cuptor

Posted by Adrian Iordache On 17:45
Incepand de astazi o sa avem o noua rubrica pe site, una care ne lipsea, adica o rubrica culinara care se cheama "La Angel in Bucatarie". Principalele retete vor avea la baza, pestii de Dunare. Deci sa incepem.

Timp preparare: 1 ora si 30 minute

Complexitate: Medie

Ingrediente: 
Un crap romanesc de 3 Kg,
3 ardei grasi rosii,
3 cepe medii,
1 cutie rosii intregi decojite,
3-4 catei de usturoi
1 pahar de vin alb sec (200 ml),
500 ml apa,
1 lingura delikat,
piper negru,
chilli,
herbes de provence,
sare,
ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin)

Mod de preparare:


Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste), se curata de mate, se spala bine si se taie in doua pe de-a lungul. Pentru cei care vor sa faca impresie cu aceasta reteta, se lasa crapul intreg si doar se cresteaza pe exterior din 2 in 2 cm. Ardeii, ceapa, usturoiul si rosiile decojite se taie fasii lungi subtiri (julienne). Se pune la fiert paharul de vin cu apa, lingura de delikat, zeama din cutia de rosii decojite, sare, herbes de provence, putin ulei, piper si chilli.
Cand a clocotit zeama se adauga ceapa si ardeii si se lasa 2-3 clocote, doar cat se inmoaie un pic legumele (max. 10 min). In acest moment se sareaza si condimenteaza cu piper si chilli bucatile de crap, se cresteaza pe exterior si se introduc fasiile de usturoi. Se stropeste tava cu un pic de ulei (eu am folosit ulei de masline aromatizat cu rozmarin), se aseaza bucatile de crap impanate cu usturoi si se stropesc cu putin ulei pe deasupra apoi se introduc in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute se scoate tava, se scot bucatile de crap din ea, usor, cu niste palete de lemn, sa nu se rupa, se toarna in tava sosul cu legume, se intind legumele uniform si apoi se aseaza bucatile de crap. Deasupra bucatilor de crap se pun fasiile de rosii, apoi se introduce totul la cuptor, la foc mediu, timp de 45 minute. Din cand in cand se ia cu lingura sos din tava si se toarna peste bucatile de crap, ca sa se impiedice uscarea lor.

Pofta Buna!











Lungu Angel FACEBOOK


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!