31 iul. 2015

Canicula face ravagii printre pescari

Posted by Adrian Iordache On 13:48
"Canicula face ravagii printre pescari. Dar cine-i domne canicula asta de nu il prinde nimeni?". Asa ar suna varianta lui Claudiu Raducanu in varianta pescareasca. Doar se potriveste perfect cu situatia in care ne aflam. Din ultimele informatii se pare ca pe Dunare, lumea se duce mai mult la plaja decat la pescuit. La cat de scazuta este Dunarea,si pe vremea aceasta, locurile de pescuit s-au transformat in adevarate stranduri! Pestele mare in principal crapul s-a retras in gropane, iar somnul abea mai pica ici colo noaptea aproape de mal. Evident ca vorbim despre un pescuit in apropierea malului la stationar sau din barca la butuci. La cotele scazute de acum, gasim carasul si platica aproape peste tot. La ultima partida eu am pescuit la adancimi destul de mari 9-10 metri. La rame intra somotelul mic, iar la patratica de 2x2 cm pe fir de par intra numia caras. Deci automat crapul si somnul nu intrau din cauza abundentelor de pesti mici. Parca incepe sa imi fie dor de cotele acelea de 3-400 cm :)). Pana una alta va las cu poze de la membrii grupului nostru cu partide de 2-3 zile din ultimele 2 saptamani. Unii ceva mai norocosi, altii mai putin...

Aurel Oprina. Bratul Borcea. 3 zile, cateva platici, carasi si somotei.

 Mocanu Victor Alexandru. 30 Iulie 2015. Jud. Teleorman

 

Mihai Badoi. Oltenita. Cativa carasi.

 

 

Silviu Catalin. Giurgiu. Cativa carasi

 

Ionut Trebel. Liborajdea. 15-19 Iulie 2015.

 Ionut Dragut. 26. Iulie Km 555 (somotelul mic a inghitit acul si nu a mai putut fi salvat)
George Iordache. 24-26 Iulie 2015. Braila, Bratul Orbu

 

 

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!