20 iul. 2015

Calarasi 17-19 Iulie 2015

Posted by Adrian Iordache On 20:18
In weekendul ce tocmai a trecut am fost pe Dunare, incepand de vineri si pana Duminica dimineata mai exact.  Am plecat chitriti pe peste mare, monturi si alte chestii insa caldura de afara ne-a dat totul peste cap. Am prins cota buna, aproape stationara cu variatii foarte mici -2, -3 cm. Am vizat mai mult crapul si somnul, insa nu au prea vrut sa "colaboreze". In zona era plin de somn mare si am vazut sarituri de crap de 20 de kg. Pe crap l-am incercat in toti pomii. Mai erau niste prieteni cu inca 3 barci cu mine care si ei au pescuit in acelasi mod insa crapul nu a intrat.
Colegului meu i-a intrat un ciortan cam la 2-2.5 kg in prima noapte, pe mal intre butuci insa la scapat la mal, deoarece nu a avut minciog sa il scoata! Somnul care a mancat si ce am reusit noi sa retinem a fost intre 0.7 -2 kg, in rest era plin de puiet de 100-200 gr.... Parerea mea este ca somn mare nu a intrat din cauza celui mic, care se da la tot ce este in ac fara sa tina cont de marimea momelii :)) Singura solutie ca sa il selectam era sa facem monturi pentru peste viu, insa dupa mai bine de 24 de ore nedormite, si stiam ca ne mai asteapta alte 12 ore ni se luase deja sa mai "procuram" monturi si alte cele :)) (noaptea pescuiam, ziua ziceam sa dormim...insa din cauza caldurii nici macar la umbra nu aveam liniste, asa ca tot pe pescuit stateam). Carasul a intrat bine la mamaliga, bonduelle si rame, dar numai la apa mica de 3-4 metri si cat mai in mal, erau bucati frumoase de 5-600 gr, iar la viermusi prindeam platicii de 500 gr. Prietenii mei il luau la feeder, iar eu la forfach de 0.14, ac mic si deasupra un plumb culisant de 40 g pe fir de 0.25. In zona s-a luat si somn mai mare de 4-5 kg insa norocul nu a tinut cu noi de data aceasta! Mai multe poze nu am mai apucat sa fac deoarece m-au lasat bateriile la aparat si la telefon in acelasi timp :)))Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!