21 iun. 2015

Rezultate slabe pe Dunare,19-20 Iunie

Posted by Adrian Iordache On 12:08
Saptamana trecuta cu inca un prieten, ne programasem sa pescuim pe Dunare de vineri pana duminica. Doar ca fenomenele naturii, ne-au dat putintel calculele peste cap, si am plecat aseara aseara (sambata), de pe Dunare, pe la ora 22.Vineri apa era usor in scadere cam -5 cm, iar sambata crestea considerabil undeva la +15 +20 cm. Am pescuit non stop pe o arie de 3-4 km si nu am reusit sa prind decat 3 moace in jur de un kil. Eu am pescuit numai din barca la Somn, iar Stelica a pescuit, sau mai bine zis a incercat sa pescuiasca doar de pe mal, schimband locul cam de 3 ori din cauza ca agata non-stop. Deci cam pe toata zona la cota aceasta este aproape imposibil de pescuit pe zonele bune (nu vorbim de cele de intinsura sau semi-intinsura). Este scazuta atat cat sa agati :)). De partea cealalta nu am vazut o saritura in aceste 2 zile. Vineri noapte atat eu cat din barca cat si Stelica de pe mal, am prins in total vreo 20 de moace de 100-200 gr, pestele mare neavand nicio prezentare. Vantul a batut si el aproape continu destul de puternic, iar aseara am hotarat sa strangem si sa plecam, era clar. Pestele nu era pe zona, sau nu o fi vrut sa manance. Am incercat la de toate, rame, lipitori, scoici,ficat...nimic. Absolut cu toata lumea care ne-am intalnit, in port sau pe malul dunarii, toti se plangeau de rezultate...Apropo ca veni vorba de portul OLTENITA. NU MAI LASATI pungile/sacii de gunoaie in port. Asa cum mergeti cu ele (produsele) pline pana la locul de pescuit, cred ca nu este greu sa va intoarceti cu ele goale inapoi pana la primul cos de gunoi, sau barem dati-le foc pe malul apei. Asta ar fi bine sa se intample nu doar in portul Oltenita ci peste tot unde va duceti. Fir Intins!

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!