24 mai 2015

Factori care au influenta asupra pescuitului la Dunare

Posted by Adrian Iordache On 13:45
Pescuitul pe Dunare in general este influentat de mai multi factori. Nu exista o ordine anume, fiecare poate aseza in orice ordine crede.
Cota apei. Daca apa este crescuta, se formeaza japse in zonele inundate, gropi mai adanci fata de obicei, bun pentru pescuitul in mal. Apa scazuta in schimb, dovedeste ca pestele este in larg.
 Nivelul variatiei. Scade sau creste usor, inseamna ca e vreme de pescuit, scade rapid ori creste rapid, ne putem lua la revedere. 

In functie de cele de mai sus intervine limpezimea, dar cand creste apa si se tulbura, nu prea mananca. Unii pescari spun ca nu exista nicio sansa sa se prinda crap pe apa tulbure. Eu personal am prins pe apa foarte tulbure, si multi altii care au si dovedit.
          Temperatura exterioara, nu pot spune neaparat ca este un factor, desi ajuta la incalzirea apei si racirea ei primavara si iarna. Totusi crapul trage si pe apa rece si pe apa calda, si cand afara e frig si cand e canicula. Presiunea. La fel este in concordanta cu cota apei, apa mare + presiune mare il ridica de pe fund si adio pescuit la crap. Directia vantului. Unii spun ca este importanta, insa poate pe lacuri, unde apa este mica. Din experienta am prins peste in special crap pe toate “directiile”. Ultimul dar poate ca si cel mai important: Braconierii..si aici sunt o groaza de factori de zis, dar mai bine…lasam asa…

Dupa ce avem toate acestea cap la cap, putem sa incepem sa vorbim despre localizare si toate cele.
La fiecare iesire pe Dunare avem cate ceva de invatat si de fiecare data tragem cate o concluzie. Iar cei care merg de ani de zile la Dunare inteleg lucrul acesta.  Spre exemplu dupa atatia ani, personal am ajuns sa stiu ca sunt locuri cand Dunarea este crescuta, clar, nu merge deloc, insa sunt si altele care mananca foarte bine crapul chiar si cu ea crescuta.


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!