1 dec. 2014

Operatiunea Cernavoda: Canalul cu Apa Calda

Posted by Adrian Iordache On 21:42
Stateam sambata seara si urmaream cum vin iarasi codurile peste Romania, si am zis gata, este momentul, am luat doi prieteni si am plecat la canalul cu apa calda de la Cernavoda.Am inceput anul aici,tot aici am zis sa il si terminam. Am plecat sambata pe la 12 AM din Bucuresti si am ajuns la apa calda pe la ora 1:30. Era cat pe-aci sa ne intoarcem acasa deoarece nu mai gaseam locuri libere de pescuit, iar afara ningea ca in povesti. In cele din urma am reusit sa gasim un loc liber aproape de varsarea canalului in dunare si am inceput partida de pescuit. Am prins cativa morunsasi si platici dar trasaturile au fost foarte rare. Pescuiam cu ace mici cu rame viermi si libelule, si forfacuri de 0.14 - 0.18 insa nu era de ajuns. Vecinii nostri din stanga si din dreapta prindeau unul dupa altul. Toata lumea pescuia numai la feeder. Eu nu am pescuit niciodata la feeder si sincer nici nu prea stiam cum se pescuieste, insa am invatat doua lucruri foarte importante. Am sa ma refer doar pentru canalul cu apa calda de la Cernavoda si pe timp de iarna. Aici lumea pescuieste cu 0.20 maxim pe tambur si 0.12 - 0.14 pe forfac. Lungimea forfacului fata de cosulet difera in functie de tipul nadei care se afla inauntrul cosuletului. Daca este o nada care se raspandeste si cade usor in apa, atunci trebuie un forfac de 0.8 - 1m lungime. Daca in cosulet este o nada tare, care nu cade repede, atunci trebuie sa avem un forfac cu o lungime de maxim 40 cm.Concluzie: trebuiesc monturi si linii cat mai fine,deoarece pestele este extrem de sensibil pe timp de iarna si chiar un fir de 0.25 produce destule vibratii in apa incat sa alunge pestele de la montura noastra. Eu am minim 0.25 pe tamburi deci nu am putut sa fac mare lucru, insa la o eventuala revenire aici la apa calda stiu ce am de facut. Am incercat sa dam si dupa salau si stiuca cu pestisori vii insa fara niciun rezultat. Cu aceasta ocazie va urez La Multi Ani de ziua nationala a Romaniei, si Fir Intins!!!
Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!