25 aug. 2014

Chirnogi 23-25 August

Posted by Adrian Iordache On 21:18
Am pescuit de sambata seara pana luni dimineata pe zona Chirnogi, timp in care am luat in jur de 13-14 somotei dar mai mici fata de datile trecute,acestia avand sub 1kg. Captura partidei a fost reusita de un prieten care a reusit sa ia un salau de 4.9 kg la undita, cu ac mic si bucatica de sabioara :)) (se numeste norocul incepatorului,era prima data cand a dat la dunare si el credea ca e biban :)) Iesirea a avut si o parte proasta, si anume, sambata noapte cand ne intrasem in mana cu somoteii (noi dadeam dupa tatal lor,dar daca veneau numai astia mici nu aveam incotro si trebuia sa ii acceptam), au trecut cu CURENT si adunau tot ce gaseau in apa, noi pescuiam din barca si au trecut unii cu o barca la 2 metri de noi si am vazut foarte clar cum unul era la "mansa" iar altii 2 adunau cu minciogurile tot ce iesea la suprafata. Din momentul ala s-a terminat partida pe noaptea respectiva. Cred ca se intampla asta frecvent, deoarece ei profita ca de la km 434 in amonte nu se mai poate ajunge cu masina, deci spera nici sa nu gaseasca vreun cort campat ca sa poata ei sa isi faca treaba in liniste. Duminica de dimineata am schimbat locul, nu numai noi ci si altii care mai erau pe mal asezati prin alte parti, am coborat mai la vale si am mai prins cativa somotei pe timpul zilei iar salaul l-a luat duminica seara undeva pe la 9-10. Noaptea n-a mai vrut sa manance somnul deloc. Apa este tulbure, dar probabil se va limpezi de acum inainte, ca au trecut si codurile galbene si portocalii de pe rauri, si in special nu se mai prea anunta ploi. Imi pare rau ca nu am avut aparatul cu mine in barca sa le fac poze la tarani in noaptea aceea,dar data viitoare o sa fiu pregatit !!! Pestii chiar daca erau sub limita i-am dat omului ca a venit prima data la dunare, si sa se bucure si el :))  Pana atunci pauza la dunare, ca urmeaza delta!!!


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!