14 mar. 2014

Primavara in Delta

Posted by Adrian Iordache On 16:44
Pentru ca unii dintre noi ne pregatim pentru prima iesire lunga pe anul acesta, si ultima pentru o pauza de doua luni din cauza prohibitiei, m-am gandit sa postez cateva informatii pentru ce trebuie sa tinem cont la "prima delta din an".

Primavara in delta inainte de prohibitie de obicei nu este nici o diferenta intre Chilia Veche, Sulina sau Sf. Gheorghe. Mai importante sunt cele doua lucruri: cotele si temperatura apei. Acum avem la dispozitie aproape toate speciile de pesti cu mai mare preponderenta la babusca, caras si platica. Ca si nada, atentie, NU se nadeste excesiv ca vara sau toamna, pentru ca acum pestele si crapul in general vine dupa iarna si nu mananca atat de mult. Spre exemplu daca nadim masiv, riscam ca pestele sa se sature doar din nada si sa nu avem nici un rezultat pe tot parcursul partidei.

De obicei in perioada aceasta a anului la crap, rama subtire rosie face diferenta iar montura trebuie sa fie cat mai fina. De fapt este mai mult montura pentru caras si babusca. Crapul este un accident, uneori cu o frecventa destul de ridicata, alteori parca nici nu exista. La somn, rama neagra si tiparul sunt momelile ideale pentru inceputul de primavara. Atat pentru crap cat si pentru somn, trebuie pescuit in apropierea malului, pentru ca pestele acum vine in mal pentru hrana.

Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!