11 ian. 2014


Am plecat vineri 10.01.2014 din Bucuresti la ora 21,eu si inca 2 prieteni spre canalul cu apa calda de la Cernavoda, porniti sa il dovedim in prima partida de pescuit pe anul acesta.Am ajuns la 00:30,era plin de lume (multi venisera cu o zi inainte) si ne-am pus pe treaba!Afara erau in jur de 2 grade iar apa are constant 20 de grade!!! Am inceput sa pescuim din barca in zona la stabilopozi dar fara niciun rezultat din cauza agataturilor din zona.Am trecut apoi la stationar,iar cum s-a crapat de ziua a inceput spectacolul.Canalul era plin ochi, pescari unul langa altul,care au venit sa se bucure de probabil cea mai calduroasa zi a lunii ianuarie de foarte multi ani incoace.Peste am scos de o saramura, am prins platica,avat,salau si biban ( care aveau intre 300 si 600 gr cu exceptia bibanului) in jur de 6 kg in 2 insi pana la ora 13.Ca momeli am folosit pestisor viu,rame,viermi si TTX.Toata lumea de pe balta a prins bine de tot astazi, din punctul meu de vedere pentru ca pentru mine este prima data cand reusesc sa prind (nu numai eu dar si altii) un randament sporit pe canalul cu apa calda fata de alti ani cand in lunile ianuarie - februarie predomina scobarul si rar se mai lua cate o moaca sau un strapazan.Apa are 20 de grade,peste este asa ca va recomand canalul cu apa calda pana incepe pescuitul pe dunare.
Mi s-a parut interesant la un moment dat, a venit pana in mal la 30-40 cm un crap de 4-5 kg unde a stationat cam 3-4 minute!In tot acest timp am incercat cu o undita sa ii dam la bot tot ce aveam: mamaliga,boabe,pufuleti,rame veirmi orice si nu a vrut absolut deloc sa le ia.Inca odata s-a dovedit ca, crapul are toanele lui,cand mananca, devoreaza tot ce-i iese in cale,cand nu, putem sa dam dupa el ore sau chiar zile intregi,pentru ca este in zadar.
Va urez LA MULTI ANI!!! pe noul an si capturi cat mai mari!!!


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!