3 iun. 2013

Pescuit la Oltenita 15-16 iunie 2013

Posted by Adrian Iordache On 22:43
Tocmai am ajuns acasa dupa un weekend petrecut pe malul dunarii la Oltenita. Cu rezultate notabile insa cu un amanunt foarte important: apa a crescut de sambata seara pana duminica cu ~ 1m si totusi pestele a mancat destul de bine. Cresterea instantanee a apei, ne-a facut sa ne luam cortul in toiul noptii  la 12 pentru a-l muta pe mal mai inalt sa nu cumva sa facem baie fara voia noastra. A mers foarte bine somotelul de la 500 gr la 1000g a tras cel mai bine seara dupa 8 pana pe la 2 si apoi dimineata de la 5 la 7. Am avut eu 2 rupturi in la interval de 30 de minute sambata noapte in jur de 1, pe primul l-am scapat la suprafata apei era destul de mare 7-8 kg dupa parerea mea,iar al 2-lea abea l-am ridicat de pe fund si s-a bagat la craci. Colegul meu vineri noapte a avut si el ruptura direct de pe mulineta ( avea 0.35) iar a 2-a noapte a reusit sa puna pe mal un salau de ~ 3 kg dar l-a scapat inapoi in apa in ultima secunda din cauza ca nu a avut cine sa il ajute si pestele se zbatea continu (minciogul nu l-a avut ca a fost imediat dupa ce ne-am strans lucrurile sa ne mutam iar noi ne-am pus direct sa pescuim)! Eu am pescuit din barca iar el de pe mal, noaptea. Alte capturi a mai fost un salau la 1 kg prins de mine azi dimineata. Specia vizata a fost exclusiv somnul iar toate capturile si rateurile au fost la buchet de rame negre si rosii. Accesul auto este impracticabil si va fi in continuare cel putin pana in august cand se vor retrage apele cum trebuie.


Site search

    Suntem si pe Facebook

    Pentru cei ce doresc sa tinem legatura, sa dezbatem anumite subiecte, sau sa comentam postarile si articolele de pe site, am creat special pentru acest lucru grupul de facebook:

    Abonati-va

    Despre

    Singurul site din Romania, dedicat exclusiv pescuitului la Dunare. Aici gasiti aventuri pe malul Dunarii,actualizari lunare, aproape orice legat de Dunare si Delta Dunarii. Scopul acestui site este pescuitul, satisfactia o ai din peisaj si activitatea in sine, nu din capturi sau cantitatea pestelui prins. Vreau in primul rand sa cred ca pentru dumneavostra conteaza informatiile transmise si nu neaparat data cand s-a pescuit. Fir Intins!