728x90 AdSpace

 • NU RATA

  30 ian. 2013

  Lanseta pentru pescuitul la Crap si Somn pe Dunare

  Pescuitul de crap si somn la dunare este total diferit fata de cel cu care sunteti obisnuiti la baltile private.Somnul si crapul de dunare sunt foarte puternici fata de fratii lor din balta si prin urmare trebuie sa fiti pregatiti cu lansete mult mai puternice,fire groase,mulinete vanjoase.
  Trebuie spus ca pichetii sau suporturile de lansete cu care suntem obisnuiti vor fi absolut inutile in unele cazuri. Lansetele vor fi sprijinite in suporti metalici  sau cracane care le confectionam la fata locului din craci uscate gasite din belsug la locul de pescuit (aici ca avertizori se folosesc clopoteii),dar sunt si locuri unde dunarea curge incet si eu personal am dat la bambina ori rodpod fara probleme.
  Echipamentul pentru pescuit la dunare trebuie sa fie ales astfel incat curentii puternici,agataturile frecvente,malurile rupte si cu mult noroc,pesti foarte puternici sa nu fie o problema pentru noi.
  In ceea ce priveste materialul din care trebuie sa fie fabricate lansetele pentru pescuit la dunare,nu trebuie sa alegem neaparat o lanseta de carbon cu calitati nemaintalnite ci daca nu ni se pare extrem de grea (cam 3-400grame),putem opta pentru o lanseta din fibra.
  Ca tip de imbinare,pentru a evita ruperea lansetei este foarte bine sa selectam o lanseta din 2 tronsoane,astfel punctele slabe generate de locurile de imbinare sau cuiele spigot fiind in numar minim.
  Va recomand monturile simple cu plumb culisant si un singur carlig evitand astfel agataturile inutile.
  Recomandat pentru dunare sunt lansetele de maxim 2.70m din cauza locurilor de pescuit.Rar gasim locuri cu plaja unde putem lansa cu cele de 3.90m dar si asa nu sunt necesare lansari lungi deoarece curentii puternici va vor transporta montura si plumbul aproape de mal.
  Numarul de inele de ghidare ale lansetei nu este foarte important ci mai degraba calitatea si diametrele acestora.Este de preferat sa alegem lanseta dotata cu inele ceramic SIC de diametru generos ce ne vor permite lansarea unor fire destul de groase al caror diametru poate ajunge si la  0-80mm.De asemenea,inelele ceramic vor diminua frecarea generate la lansare sau in momentul drilului de catre firele solide de nylon sau firele textile scamosate.
  Locurile de pescuit nu vor fi foarte prietenoase ,de multe ori fiind nevoiti sa lansam printre palcuri de stuf,crengi si ramuri de copaci sau de pe maluri abrupte,iar lansetele le sprijinim de ce apucam la fata locului.Astfel, lansetele trebuie sa formeze atunci cand sunt sprijinite in suporturile de ocazie un unghi de aproximativ 45 de grade fata de luciul apei.
  Cel mai important lucru este sa alegem o lanseta cu actiune rapida sau super rapida si de putere mare (minim 50-150g) cu care sa putem lansa fara problem plumbi si monturi cu greutate de peste 120g.

  Mulineta pentru pescuit la crap de dunare trebuie sa aiba un tambur generos ce poate inmagazina cel putin 250-300 m de fir de minim 0.40 si neaparat dotata cu o frana puternica de atac sau bait-runner. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Lanseta pentru pescuitul la Crap si Somn pe Dunare Rating: 5 Reviewed By: Pescuit la Dunare
  Scroll to Top